ITU iGEM takımı, 27-31 Ekimde Boston’da düzenlenen ve Sentetik Biyoloji alanındaki önemli yarışmalardan biri olan International Genetically Engineered Machines (Uluslararası Genetik Mühendisliği ile Geliştirilmiş Makine) Yarışmasında Bronz Madalya kazandı. Bölümümüz öğrencileri Altuğ Uludağ, Dilşad Dağtekin, Evrim Fer, Galip Can Güçlü, Melis Akgün, Nedim Hacıosmanoğlu ve Yağmur Güneri’den oluşan ve Danışmanlığını Doç.Dr. Fatma Neşe Kök ve Doç.Dr. Nevin Gül Karagüler’in yaptığı takımımızı kutluyoruz.

Bu vesileyle, “Ögrenci projeleri destekleme programı” ile bize destek olan Rektörlüğümüz ve her tür bürokratik işlemde destek sağlayan Fen Edebiyat Fakültesi başta olmak üzere, Projenin bir bölümünü oluşturan modelleme çalışmaları için Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UHeM) ve özellikle Y.Doç.Dr. Sefer Baday ve Y.Doç.Dr. Bülent Balta’ya, Takımımızın ulaşım sponsoru olan Türk Hava Yolları ve desteklerini esirgemeyen T.C. İstanbul Valiliği ve İstanbul Çocukları Vakfı’na ve deney malzemelerimizin bir bölümünü karşılayan İTÜ Teknokent Şirketi Sentromer DNA Teknolojilerine ve son takımın içinde olmasa da zaman içinde emeği geçmiş bulunan tüm öğrencimize içten teşekkürlerimizi iletiyoruz.

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanlığı

NOT: 01 Aralık 2016 günü İstanbul Valiliğine teşekkür ziyaretinde bulunan yeni iGEM takımı hakkında bilgi için tıklayınız